Cum pot ajuta? Tel. ‭069 820 671‬

Despre Noi

Povestea AREAP

Asociația Obștească Asociaţia Raională de Educare a Adulților „Prutul de Sus” – AREAP este o organizație neguvernamentală, înfiinţată în mai 2010, avându-și sediul în municipiul Edineț, Republica Moldova. Scopul nemjlocit al organizaţiei este integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi şi a tinerilor aflați în situații de risc. Asociația este independentă față de autoritățile statului, nu-și condiționează sprijinul și acțiunile de apartenențe la anumite ideologii, doctrine sau religii.

AREAP este prima organizație din regiunea de nord care a lansat în data de 10 aprilie 2017, Spălătoria Socială „Împreună Edineț” finanțată de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei, Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA, Agenția de Dezvoltare a Austriei și Promente. Oferim servicii de spălare, curățare, călcare a articolelor textile, prestăm servicii spălătorie la 50% reduceri pentru persoanele cu nevoi speciale. Prin serviciile create ne propunem să dezvoltăm antreprenoriatul social la prin încadrarea persoanelor cu nevoi speciale şi a tinerilor aflați în situații de risc în cîmpul muncii și dezvoltarea de abilități. La momentul actual, avem angajate persoane cu nevoi speciale în cadrul Spălătoriei Sociale.

AREAP a derulat tip de 8 ani, peste 10 proiecte cu menire socială, cele mai importante fiind: „Centrul pentru incluziunea socială în Edineţ” (2011-2014), „Reţea de promovare a incluziunii sociale orientate asupra comunităţii în Republica Moldova” (2014-2017), finanţate de Agenţia de Dezvoltare a Austriei şi Pro mente, „VAST – Vulnerabil, dar Activ Social ca Tine” finanțat de Fundația Est Europeană (2016-2017), „Dezvoltarea atelierului de croitorie” finanțat de CCF Moldova (2016-2017), „Prin intermediul unui transport durabil către un mediu curat” finanțat de UE (2017-2018), „Abilitarea economică a persoanelor cu dizabilități” finanțat de Keystone Human Services (2017-2018), „Dezvoltarea continuă a persoanelor cu dizabilități” finanțat de International Women’s Club of Moldova\IWCM Grant (2017-2018), „Crearea unui trai independent în comunitate” finanțat de Ministerul Federal al Austriei (2017-2019). Proiectele asociației derulate la nivel local, regional și național, cât și la nivel transfrontalier, sunt în domeniul serviciilor sociale și al antreprenoriatului social, fiind dezvoltate în timp, servicii inovative orientate spre incluziunea și ocuparea grupurilor vulnerabile.

AREAP prin proiectele implementate a reușit cu success să creeze un club pentru persoanele cu nevoi speciale și anume Clubul „Împreună Edineț” care este frecventat de peste 26 beneficiari, obiectivele căruia fiind:
Posibilitatea de a comunica și întrunirea persoanelor cu necesități speciale prin planificări în comun a activității și a programelor zilnice;
Încadrarea persoanelor cu nevoi speciale în societate și organizarea campaniilor de antistigmă;
Colaborarea cu administrația publica loacala de nivel I și II;

AREAP a creat și dezvoltă un atelier de coitorie, în care sunt angajate 2 persoane cu nevoi speciale, iar restul beneficiarilor Clubului „Împreună Edineț” ajută la confecționarea produselor manuale, astfel dezvoltând abilități și spirit de creativitate. Pe parcursul a 2 ani de zile, au fost dezvoltate mai multe produse tematice printre care putem menționa pungi ecologice, penare, jucării pentru Pomul de Crăciun, zâmbete, coșulețe pascale, prosoape brodate, cărți senzoriale creative, precum și alte produse la comandă. Atelierul este dotat cu 4 mașini de cust și 2 mașini performante de brodat. Beneficiarii participă la diverse târguri expoziționale promovând produsele confecționate manual, și ulterior organizați mergând la cumpărături pentru a-și alege pachetele sociale.

Servicii oferite
– Cursuri pentru adulti, educaţie permanentă;
– Consultanta pentru management organizational;
– Consultanta pentru management de proiect;
– Consiliere profesională;
– Consiliere psiho-sociala pentru persoanele cu handicap social-psihiatrice în cadrul Club “Împreună”;
– Consiliere pentru dezvoltarea comunitara;
– Facilitarea schimbului de tineri între ţările europene.


Notice: compact(): Undefined variable: limits in /var/www/vhosts/1098/domains/areap.md/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /var/www/vhosts/1098/domains/areap.md/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853